Bejelentkezési tájékoztató

Kedves Vendégünk!

Az Aranyos Porta Vendégházba való bejelentkezéskor szükségünk lesz az Ön/Önök adataira. A bejelentkezést megkönnyíti, ha előre kitölti a BEJELENTŐ LAP-ot, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben foglalhatja el a szobákat és kezdheti meg a jól megérdemelt pihenést.

Az alábbi kényelmes megoldásokkal szeretnénk ehhez segítséget nyújtani:

A BEJELENTŐ LAP kitöltésének és elküldésének legegyszerűbb módja, ha a lenti űrlapot kitölti és elküldi. Mi kinyomtatjuk érkezés előtt, így azt Önnek már csak alá kell írnia. (A bejelentő lapot minden egyes vendégre vonatkozóan ki kell tölteni és el kell küldeni.)

Bejelentő lap

Fizetési mód

Az Adatkezelési tájékoztató szerinti adatkezeléshez hozzájárulok.

8 + 1 =

A BEJELENTŐ LAP-ot  le is tudja tölteni, így otthon kinyomtatva kényelmesen kitöltheti az adatokat. Ebben az esetben már a kitöltött lapokat kell csak leadni a szálláshelyre való megérkezéskor. (A bejelentő lapot minden egyes vendégre vonatkozóan ki kell tölteni.)

Kedves Vendégünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2021. január 1-jén hatályba lépett, a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény módosításának értelmében 2021. szeptember 6-tól a szálláshely-szolgáltatás igénybevételének új feltétele, hogy az igénybe vevő a személyazonosító okmányát bemutassa a szálláshely-szolgáltatónak. Sajnos nem tudjuk fogadni azon vendégeket, akik személyi azonosításra alkalmas igazolványukat nem mutatják be.

  • Magyar állampolgárságú vendég azonosítására személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél is elfogadható.
  • Az Európai Unióból érkező vendégektől a személyi igazolvány és az útlevél fogadható el.
  • Harmadik országból érkező vendégtől kizárólag az útlevél fogadható el személyi azonosításra és okmányolvasásra.

Mi történik abban az esetben, ha a vendég a személyazonosító okmányát nem mutatja be?
A hatályos jogszabály szerint amennyiben a vendég a személyazonosításra alkalmas okmányát, illetve útiokmányát nem mutatja be, a szálláshely-szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja.

Lejárt okmánnyal fogadhatok-e majd vendéget?
Nem, lejárt okmány nem alkalmas a vendég személyazonosítására. A Turizmus tv. 9/H.§ (1) bekezdés b) pontja szerint a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő személyazonosításra alkalmas okmányát szükséges bemutatni az adatok rögzítése céljából a szálláshely-szolgáltató számára, az adott személy azonosítása pedig kizárólag érvényes okmánnyal történhet, a lejárt okmány a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény alapján érvénytelen. A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény alapján érvénytelen a személyazonosító igazolvány, ha érvényességi ideje lejárt.

Gyermekek esetében:
A jogszabály nem tesz különbséget életkor alapján a vendégek okmánybemutatási kötelezettségére vonatkozóan. Ezért minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt érkezéskor.

A személyi igazolvány igénylése gyermekek számára nincs életkorhoz kötve. Amennyiben Ön vagy az Önnel együtt utazók az utazás megkezdésekor nem rendelkeznének érvényes személyazonosító okmánnyal, javasoljuk, megfelelő időben tekintsék át a magyar személyazonosító okmányok kiadása, cseréje, pótlása feltételeit a Kormányablakok információs oldalán, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a szálláshelyre érkezéskor minden utazó érvényes személyazonosító okmánnyal rendelkezzen.

További információ a https://vizainfo.hu/gyik oldalon található.

Együttműködésüket köszönjük!