Házirend és foglalási szabályzat

Aranyos Porta Vendégház, Csesznek

 

Kedves Vendégeink!

Vendégházunk egy csendes kis bakonyi falu zsákutcájában fekszik, ahol nyugodtan pihenhet, élvezheti a természet közelségét, ahonnan hosszabb túrákra indulhat, s ahova visszatérhet erőt gyűjteni. Sokat dolgozunk azon, hogy kedves vendégeink jól érezzék magukat nálunk és elégedetten távozzanak, ám ehhez az is szükséges, hogy vendégeink is tekintettel legyenek a szépen kialakított környezetre és a többi vendégre.
Kérjük és elvárjuk, hogy a lenti szabályzatot a Vendégházban való tartózkodás ideje alatt szíveskedjenek betartani.
Köszönjük együttműködésüket, kellemes időtöltést kívánunk!

Érkezés és távozás

A szállást érkezés napján 14.00 órától lehet elfoglalni. Mivel a vendégházban nem működik külön recepció, így a szállást 14.00 és 18.00 óra között előzetes egyeztetést követően lehet elfoglalni. Korábbi érkezés, illetve későbbi távozás csak előzetes egyeztetés alapján, kizárólag foglaltság függvényében lehetséges. A tulajdonos a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 20 óráig tartja fenn, ezután jogosult annak értékesítésére. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján.
A vendégek regisztráláskor szoba- és házkulcsot kapnak, amelyhez a bejelentőlap pontos kitöltése szükséges. A kulcs elvesztése esetén távozáskor kártérítési összeget (5.000 Ft) számolunk fel.

A távozás napján a vendég a szobát/vendégházat poggyászával, bevitt dolgaival együtt 10:00 óráig köteles elhagyni, és a bejelentkezéskor kapott kulcsot a bejelentkezéskor megbeszélt módon leadni. A vendégház területébe bele tartoznak a közös helységek, kert, parkoló is, így a kijelentkezési idő, a fent említett területek elhagyására is érvényes.  Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

A lefoglalt időpont idő előtti elutazása esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.
A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a Vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.

A bejelentkezéskor minden vendég köteles

 • olvashatóan kitölteni a regisztrációs űrlapot, melynek adatait a recepción dolgozó munkatárs az okmányok alapján egyezteti
 • személyigazolványt, útlevelet vagy jogosítvány átadni regisztrációhoz.

A tulajdonos a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 20.00 óráig tartja fenn, ezután jogosult annak értékesítésére. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján.

Szobakulcs
A vendégek regisztráláskor szoba- és házkulcsot kapnak, amelyhez a bejelentőlap pontos kitöltése szükséges. A kulcs elvesztése esetén távozáskor kártérítési összeget (5.000 Ft) számolunk fel. A saját szoba kulccsal nyithatja és zárhatja a közös terület ajtajait. Kérjük, hogy a szobák ajtajait mindig zárják, amikor elhagyják azt.

Vendégeink látogatót csak és kizárólag a tulajdonos tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Fizetés

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése érkezéskor vagy legkésőbb távozáskor történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Fizetési módok: készpénz, Szép kártya (MKB, K&H, OTP).
Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!

Előlegfizetési kötelezettség: a megrendelt szolgáltatás 30%-a fizetendő előlegként a megrendelést követően 4 banki napon belül, átutalással vagy szép kártya előreutalással az alábbi névre:
Név: Dévényiné Tárkányi Erzsébet
Számlaszám: Takarékbank Zrt 59500533-16537541

A szállást legkésőbb az érkezés napja előtti  20. napon lehet költségmentesen lemondani, ebben az esetben az előleget visszautaljuk. Létszám változtatás szintén az érkezés előtti 20. napig lehetséges.  20 napon belüli lemondásnál az előleget nem áll módunkban visszautalni.

Parkoló használat

A behajtó és a parkoló területén a mindenkori KRESZ szabályok vannak érvényben. A megengedett sebességhatár: 5 km/h.
Szobánkként egy parkoló ingyen biztosított vendégeink számára.
A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg az a terület, térkő tisztaságát nem veszélyezteti.

Dohányzás, szemetelés

Vendégház zárt helyiségeiben (beleértve a vendégszobákat is) és a felső teraszokon tilos a dohányzás, illetve az elektromos cigaretta használata. Tisztelettel megkérjük vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron és a vendégház teljes területén a csikkeket, szemetet ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék el.

Szobák, berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos! Saját elektromos készülék okozta mindennemű kárért a vendég felel, az okozott kárt a vendég köteles megtéríteni.
A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni.
A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy klíma, villany stb. lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva és a tető ablakokat csukják be, hogy eső esetén ne ázzon be a szoba.

Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a recepción, vagy telefonon, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a recepción, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

Étkezés

Konyha: A Vendégház önellátó jellegű, tehát a vendégeknek az étkezésről saját maguk kell gondoskodniuk. A Vendégház jól felszerelt közös konyhával rendelkezik, amely alkalmas meleg étel főzésére, sütésére.
A konyhában az alábbi eszközök állnak a vendégek rendelkezésére:

 • hűtőszekrény (fagyasztó résszel)
 • 1db gáztűzhely sütővel
 • 1 db elektromos tűzhely sütővel
 • mosogatógép
 • tányér-, pohár-,  kávéskészlet, bögrék
 • lábasok, fazekak és alapvető főzési eszközök (kések, szűrők, fakanalak, tároló edények)
 • kávéfőző (Szarvasi kávéfőző, Hauser kávéfőző/ kompatibilis: Nespresso – Dolce Gusto kapszula/őrölt kávé)
 • mikrohullámú sütő
 • kenyérpirító, vízforraló
 • 2 db mosogatópult

A Vendégház nem ad a főzéshez alapanyagot, ezekről a vendégnek maguknak kell gondoskodniuk.
A vendég által használt edényeket, eszközöket, poharakat, minden esetben el kell mosogatnia annak, aki használta, és vissza kell raknia azt a kijelölt helyre.
A konyha területet tisztán, rendezetten kell használat után ott hagyni.
A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat.
Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak az étkezőben tegyék!

Takarítás

A szobákat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a recepción, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást a szobájukban nem végzünk, csak külön kérésre, díj ellenében. Takarítási igényüket a recepción vagy telefonon tudják jelezni. A Vendégház üres szobáinak takarítását 9.00 órától végezzük. A konyhában található partvis, lapát, felmosó, szemeteszsák.

Szemételhelyezés, kezelés

A háztartási szemét gyűjtése az apartman konyhájábban, szobáknál pedig a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges. A vendégházban szelektív hulladékgyűjtés történik, kérjük ennek betartását. A szemetet ne hagyják a folyósokon, ajtók mögött, közösségi tereken.

Udvar

14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat a szobában, a kertben, a parkolóban. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért. Fokozottan veszélyes lehet a játszótér és a folyópart.

Tilos háziállatok és kisállatok a vendégházba történő behozatala, elhelyezése, azok méretétől és fajtájától függetlenül. Amennyiben ezt a tiltást bárki megszegi, úgy további mérlegelés nélkül 10.000 Ft takarítási díjat kell fizetnie, és a vendégnek felszólításra azonnal el kell távolítania a magánál tartott állatot.

Tűzrakás, bográcsozás, grillezés

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet.
Mielőtt elhagyják a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották. A vendégek rendelkezésére álló tűzifán, faszénen kívül más anyagok égetése tilos.
A tűzrakó helyet, a vendég saját felelősségére használhatja.

Tűzvédelem

A tűzvédelmi szabályzatot minden vendég köteles betartani. A menekülési útvonal ábrája a folyóson megtalálható. Tűz esetén hívja Vendégház tulajdonosát, tűzoltókat, és értesítse a többi vendéget.

Vagyonvédelem

A Vendégház tulajdonosai jogosultak a vendégeket, valamint a Vendégház területén tartózkodó bármely más személyt figyelmeztetni ezen előírás betartására, illetve a dohányzás, elektromos cigarettázás abbahagyására. A vendég, illetve a Vendégház területén tartózkodó bármely személy köteles az előírás betartására, valamint az esetleges felszólítás teljesítésére. Amennyiben bármely vendég vagy a Vendégház területén tartózkodó egyéb személy jogsértő magatartása miatt a Vendégházat az illetékes hatóság a vonatkozó jogszabály alapján bírsággal sújtja, úgy a Vendégház jogosult az adott jogsértő magatartást tanúsító személyre a bírság összegét áthárítani, illetve annak megfizetését tőle követelni.

Kár és felelősség

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. A kár megtérítéséről a csoport vezetője gondoskodik, akinek nevét a foglaláskor kell megadni.
Vendégházunk bírságrendszert hozott létre annak érdekében, hogy a jelen Szabályzatban foglaltakat, Szabályokat és Szabályzatokat betartassák. Ennek során a regisztrált vendégnek rendelkezésére kell bocsátanunk a jogsértéssel és a büntetésekkel kapcsolatos minden írásban dokumentált esemény másolatát. Minden regisztrált Vendég végső esetben, felelős a bírságokért és a jogsértések megszüntetéséért. Bármely fenti szabály megsértése miatt pénzbüntetést lehet kiszabni, az alábbi ütemezés szerint:

 • Az első felhívás a szabálysértés megszüntetésére szóban.
 • Második felhívás a jogsértésre, megszüntetésre és annak abbahagyására esetben, a figyelmeztetést követően a regisztrált vendégnek el kell hagynia az ingatlant, továbbá 100%-ban meg kell fizetnie a bérlettel kapcsolatban felmerült teljes összeget, elismerve annak visszatérítése nélküli állapotot. Ebben az esetben további kényszerítő bírság is elrendelhető, akár Rendőrségi jelenléttel és feljelentés vonzattal.
 • Ugyanez a szabály vonatkozik a véletlenül, vagy szándékosan okozott károkért.

Ha a vendég nem tartja be a Házirend szabályzatát, illetve a szabályzatban foglaltak szerint hozott bármely Vendégházi döntést, akkor a vendéget további kártérítési kötelezettség terhére lehet kötelezni, és a Vendégházból további egyeztetés vagy bejelentés nélkül akár rendőri segédlettel el lehet távolítani.
A költségeket minden esetben a Vendégház tulajdonosa állapítja meg. (Anyag költség+munkadíj+ bánatpénz)

Szolgáltatások

 • A vendégek részére a parkoló ingyenes.
 • A wifi használat ingyenes melynek jelszava a recepción elkérhető.
 • A játszótér és a szauna ingyen használható, de csak saját felelősségre.
 • Háziállat behozatalára nincsen lehetőség.

Egyéb

A szobában felejtett értékeket 1 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.
Az udvar és a vendégház napi karbantartása 9.00 -15.00 óráig tarthat ez a tevékenység zajjal járhat ezért elnézésüket kérjük. (Fűnyírás, öntözés, javítás.)
Ha meghibásodást észlelnek kérem azonnal jelezzék.
A vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az udvaron, apartmanban és a szobákban 22.00–08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy zenét hallgatni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja.

Kellemes időtöltést kívánunk vendégházunkban!

Dévényi család

Dévényi Zsolt
telefon: 06/30/2162429